Vragen? Bel direct 010 – 474 62 19   

Veelgestelde vragen

Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen.

Je kunt je inschrijven via ons inschrijvingsformulier. Wij doen onze uiterste best om dezelfde dag nog telefonisch contact met je op te nemen voor een afspraak. Je kunt ook bellen met een van de receptiemedewerkers in Vlaardingen ( 010 – 474 62 19 ) of Maassluis ( 010 – 590 19 98 ). Bij ons kun je je ook rechtstreeks aanmelden bij de receptie. Een verwijzing van de tandarts is niet noodzakelijk, wij nemen altijd contact op met je eigen tandarts.

Voor jongeren:

Dat is erg afhankelijk van de problemen die er zijn, maar als richtlijn geldt dat in 12 tot 18 maanden bij de meeste gebitten van jongeren een geweldige vooruitgang te boeken is. Als er meer moet gebeuren duurt het soms iets langer, maar behandelingen van langer dan 24 maanden zijn bij ons een uitzondering.

Voor volwassenen:

Bij volwassenen wordt sterk rekening gehouden met de wensen. Het op maat gemaakte behandelplan zorgt ervoor dat de behandelingen in de regel niet langer dan 18 maanden zullen duren. Binnen 12 maanden kan al een enorme vooruitgang worden geboekt.

Bij van Zanden Orthodontie is een actief beleid om er voor te zorgen dat er geen of nauwelijks sprake is van een wachttijd. Je kunt dus heel snel terecht. Maar dat hangt uiteraard ook van jouw agenda af!

Een beugeltandarts ( orthodontist ) is in de eerste plaats ook tandarts, maar heeft na zijn opleiding tot tandarts ( 6 jaar ) nog 4 jaar voltijds de opleiding tot specialist gevolgd ( totaal dus 10 jaar ). De orthodontist heeft een enorme ervaring en routine en heeft het totale tandheelkundige en orthodontische overzicht. Hierdoor kan de orthodontist de beste behandelingstrategie bepalen waarmee in de kortst mogelijke tijd het mooiste resultaat wordt behaald.

Van Zanden Orthodontie heeft het versturen van de rekeningen en de administratieve verwerking van betalingen uitbesteed aan factoringkantoor Infomedics. U hoeft nooit uw rekening naar uw verzekeraar op te sturen en u krijgt alleen het gedeelte dat niet verzekerd is gefactureerd. Voor vragen over nota’s dient u zich te wenden tot de helpdesk van InfoMedics (telefoon 036 – 20 31 900). Wij maken u erop attent dat de betalingsvoorwaarden van InfoMedics op deze facturen van toepassing zijn.

Website: https://www.infomedics.nl

Bij van Zanden Orthodontie kan er voor worden gezorgd dat de patiënt door een vaste orthodontist en assistente wordt gezien. Deze service bieden wij op speciaal verzoek.
ma. di. en do.van 08:00 tot 19:00 uur
wo. en vrij.van 08.00 tot 17.15  uur
zat.van 09.00 tot 15.00  uur
Je kunt je afspraak kosteloos annuleren of wijzigen tot 24 uur voor de afspraak. Wij brengen kosten in rekening indien de afspraak later dan 24 uur van te voren wordt geannuleerd, gewijzigd of niet wordt nagekomen. Je kunt je annulering of wijziging van je afspraak telefonisch of per mail aan ons doorgeven. De kosten zijn 25 euro per 15 minuten gereserveerde tijd. Dit is ruim onder het wettelijk bepaalde tarief. Als je op tijd belt of mailt kunnen wij nog iemand anders helpen. Onze speciale ortho-vlaardingen en ortho-maassluis sms- dienst helpt je nog extra je afspraak niet te vergeten!

 

 

De praktijken van van Zanden Orthodontie in Vlaardingen en Maassluis zijn eenvoudig te bereiken, zowel met eigen als met openbaar vervoer ( de bushalte is slechts 50 meter verwijderd ). Beide praktijken hebben zeer ruime gratis parkeergelegenheid. Onze praktijk in Vlaardingen heeft een eigen parkeerterrein. Klik hier voor een routebeschrijving naar van Zanden Orthodontie Vlaardingen en/of Maassluis.

Ja, controles bij je eigen tandarts zijn erg belangrijk. De orthodontiespecialist  kijkt bij iedere controle of de beugelbehandeling goed gaat, maar let niet speciaal op gaatjes en tandvleesproblemen.
Stuur een e-mail naar info@ortho-vlaardingen.nl of info@ortho-maassluis.nl met je probleem. Als je een buitenboordbeugel of een andere uitneembare beugel hebt: deze uitlaten tot je met ons hebt overlegd. Is er iets stuk aan je slotjesbeugel klik dan hier.
Gelukkig is kiezen trekken zelden nodig door de speciale technieken die wij gebruiken. Als het echt onmogelijk is om alle tanden en kiezen mooi op een rij te krijgen door te veel ruimtegebrek, dan krijg je een verwijzing voor de tandarts nadat is bepaald welke kies of kiezen er verwijderd moeten worden om de benodigde ruimte te maken.
Nee, op elke leeftijd kan een beugelbehandeling tot fraaie resultaten leiden. Bij volwassenen kunnen tandvleesproblemen of de kwaliteit van het gebit wel eens een beugelbehandeling in de weg staan.
Er is heel veel te vinden op internet om een leuk werkstuk of spreekbeurt te maken over beugels. Kijk maar eens op www.beugel.nl. Als je een beugel van Van Zanden Orthodontie hebt, helpt onze receptiemedewerkster je graag aan allerlei folders, materialen en leuke voorbeelden uit onze praktijk!

Nee, zeker niet. Vaak moet eerst het boven- en ondergebit beter boven elkaar worden gezet. Hiervoor is een goede kaakgroei nodig. Meestal is, als de wisseling teneinde is, de kaakgroei nagenoeg volbracht. Om ook het trekken van kiezen te voorkomen zien wij de patiënt het liefst als er nog kiezen moeten wisselen.

Wij gebruiken zeer comfortabele uitneembare beugels, die wij speciaal hebben ontworpen met ons laboratorium. Onze patiënten zijn er zeer tevreden en enthousiast over. Deze speciale beugels zitten veel comfortabeler en geven een nog beter resultaat!

Als een beugel net is geplaatst kunnen de tanden een paar dagen wat gevoelig zijn, maar bij iedereen is dat weer anders.

Doordat wij hele speciale draden gebruiken zijn deze klachten heel beperkt. Als je voor controle bent geweest en de beugel is weer bijgesteld dan kun je een dag wat extra last hebben.

Chat openen