Na de behandeling

Als de behandeling teneinde is hebben tanden en kiezen nog de tijd nodig om op de juiste plaats weer vast te groeien. Het voorkomen dat de tanden en kiezen weer gaan verschuiven wordt retentie genoemd. Verschillende soorten retentie kun je hier bekijken.

Als de behandeling teneinde is hebben tanden en kiezen nog de tijd nodig om op de juiste plaats weer vast te groeien.
Het voorkomen dat de tanden en kiezen weer gaan schuiven wordt retentie genoemd.

Vaste retentie

Wij maken zoveel mogelijk gebruik van vaste retentie-apparatuur in de vorm van een draadspalk.

 

Onzichtbare retainer

Soms is een spalk in de bovenkaak niet mogelijk door een storende beet van de ondertanden. Dan is een zogenaamde ‘ Orthodontic Invisible Retainer ’ ( O.I.R. ) of ‘ onzichtbare retainer ‘ de aangewezen oplossing. Een O.I.R. is een op maat gemaakt doorzichtig hoesje van hard plastic dat heel precies om de tanden en kiezen past. Hierdoor blijft het bereikte behandelresultaat gewaarborgd, mits de beugel volgens de voorschriften wordt gedragen.

 

Vaste retentie (draadspalk) en onzichtbare retainer

Wij maken zoveel mogelijk gebruik van vaste retentie-apparatuur in de vorm van een draadspalk in combinatie met een zogenaamde ‘Orthodontic Invisible Retainer’ (O.I.R.) of ‘onzichtbare retainer’. De draadspalk houdt de boven- en ondersnijtanden netjes op hun plek maar kan niet doorlopen naar de kiezen. De ‘onzichtbare retainer’ zorgt er dan voor dat de kiezen op de juiste plek vastgroeien. Een ‘onzichtbare retainer’ is een op maat gemaakt doorzichtig hoesje van hard plastic dat heel precies om de kiezen past. Met deze unieke combinatie wordt het eindresultaat perfect gewaarborgd.