De behandeling

Informatie over uw eerste bezoek, het behandelplan en de behandeling vindt u hier.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor een beugelbehandeling.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Uw tanden staan niet netjes recht.
  • Uw spraak- en kauwfunctie zijn gestoord door de stand van uw tanden.
  • De tanden en kiezen van uw boven- en onderkaak passen niet goed op elkaar.
  • De spraak- en kauwfunctie zijn verstoord door de stand van de tanden.
  • De vorm van de tanden klopt niet of er ontbreken èèn of meerdere tanden of kiezen ( fout tijdens de aanleg van de tanden )

De beugelbehandeling zorgt ervoor dat uw tanden recht komen te staan en dat kiezen weer goed op elkaar passen. Wij zorgen er niet alleen voor dat uw gebit er heel mooi uit komt te zien, maar ook dat het optimaal functioneert en een heel leven meegaat!

Bij het eerste bezoek zal een oriënterend gesprek plaatsvinden, waarbij globaal door de orthodontist aangegeven zal worden wat de behandelmogelijkheden zijn. Voor het maken van een definitief behandelplan is enige documentatie nodig in de vorm van gebitsmodellen en een aantal röntgenfoto’s.
Meestal is het mogelijk, indien gewenst, deze documentatie meteen bij dit bezoek te laten maken. Met deze documentatie leggen wij tevens de beginsituatie nauwkeurig vast. Dat is belangrijk omdat wij dan de veranderingen in de stand van de tanden, kiezen en kaken goed kunnen volgen.

Eerste bezoek

Bij het eerste bezoek zal een oriënterend gesprek plaatsvinden, waarbij globaal door de orthodontist aangegeven zal worden wat de behandelmogelijkheden zijn. Voor het maken van een definitief behandelplan is documentatie nodig in de vorm van gebitsmodellen en een aantal röntgenfoto’s.
Meestal is het mogelijk deze documentatie meteen bij dit bezoek te laten maken. Met deze documentatie leggen wij tevens de beginsituatie nauwkeurig vast. Dat is belangrijk omdat wij dan de veranderingen in de stand van de tanden, kiezen en kaken goed kunnen volgen.

 

Behandelplan

Zeker bij de behandeling van volwassenen staat de wens van de patiënt centraal. In overleg wordt met u een individueel en reëel haalbaar einddoel gekozen. Met persoonlijke aandacht en passie voor ons vak wordt voor u een behandelplan opgesteld met oog voor detail.

Het definitieve behandelplan zal meestal in een aparte zitting worden besproken. Aan de hand van de gemaakte röntgenfoto’s en gebitsmodellen zal het behandelplan uitgelegd worden en zullen wij tevens vertellen en laten zien welke beugel(s) voor u het beste is (zijn) om het meest optimale resultaat te krijgen.

Ook zal een indicatie gegeven worden over de behandelduur en de kosten van behandeling. Nb. Uw tandarts wordt altijd door ons schriftelijk op de hoogte gesteld van de diagnose en het behandelplan. Na de bespreking kunnen vervolgens afspraken gemaakt worden voor het plaatsen van de beugel.

 

Behandeling

Door bij de vaste apparatuur gebruik te maken van speciale geheugendraden wordt al heel snel een zichtbaar resultaat verkregen. Controles vinden doorgaans eens in de 4 tot 6 weken plaats. De beugel wordt dan bijgesteld en indien nodig worden draden vervangen. Het dragen van elastieken, die een verbinding maken tussen het boven- en ondergebit om het gebit beter passend te maken, maakt meestal onderdeel uit van een orthodontische behandeling. In gevallen waarbij de afwijking in de kaken te groot is, kan een orthodontische behandeling worden gecombineerd met kaakchirurgie.

Wij hebben een heel ervaren team en er hangt in de praktijk een ontspannen gezellige sfeer. Naast de voor ons vanzelfsprekende hoge kwaliteit van behandelen, doen wij er alles aan om bij u een positieve indruk achter te laten.
Meer informatie over beugels en de werkingsmechanismen vindt u op de website: www.beugel.nl

 

Samenwerking

Soms is het nodig om voorafgaand, tijdens of aansluitend aan de behandeling de hulp van andere specialisten in te roepen. Er wordt in dit verband nauw samengewerkt met je eigen tandarts en/of met tandartsen die gespecialiseerd zijn in tandheelkundige deelgebieden (zoals bijvoorbeeld esthetische tandheelkunde, parodontologie en implantologie), met kaakchirurgen en logopedisten. Voor een behandeling kan zodoende de hoogst mogelijke kwaliteit gewaarborgd worden.