Er kunnen verschillende redenen zijn voor een beugelbehandeling.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Je tanden staan niet netjes recht.
  • Je spraak- en kauwfunctie zijn gestoord door de stand van jouw tanden.
  • De tanden en kiezen van uw boven- en onderkaak passen niet goed op elkaar.
  • De spraak- en kauwfunctie zijn verstoord door de stand van de tanden.
  • De vorm van de tanden klopt niet of er ontbreken èèn of meerdere tanden of kiezen ( fout tijdens de aanleg van de tanden )

Met onze expertise ben je ervan verzekerd dat jouw gebit er weer heel mooi uit komt te zien en optimaal functioneert!

Eerste bezoek

Bij het eerste bezoek zal een oriënterend gesprek plaatsvinden, waarbij globaal door de orthodontist aangegeven zal worden wat de behandelmogelijkheden zijn. Voor het maken van een definitief behandelplan is documentatie nodig in de vorm een digitale gebitsscan of gebitsmodellen en een aantal röntgenfoto’s.
Meestal is het mogelijk deze documentatie meteen bij dit bezoek te laten maken.

Behandelplan

Zeker bij de behandeling van volwassenen staat de wens van de patiënt centraal. In overleg wordt met u een individueel en reëel haalbaar einddoel gekozen. Met persoonlijke aandacht en passie voor ons vak wordt voor u een behandelplan opgesteld met oog voor detail.

Aan de hand van de gemaakte röntgenfoto’s en de digitale gebitsscan of gebitsmodellen zal het definitieve behandelplan worden uitgelegd en zullen wij tevens uitleggen en laten zien welke beugel(s) voor u het beste is (zijn) om het meest optimale resultaat te krijgen. Tevens zal de kostenbegroting met u worden besproken.

Behandeling

Afhankelijk van het type beugel waarvoor is gekozen vinden controles plaats eens in de 4 tot 6 weken. In gevallen waarbij de afwijking in de kaken te groot is, kan een orthodontische behandeling worden gecombineerd met kaakchirurgie.

Wij hebben een heel ervaren team en er hangt in de praktijk een ontspannen gezellige sfeer. Naast de voor ons vanzelfsprekende hoge kwaliteit van behandelen, doen wij er alles aan om bij u een positieve indruk achter te laten.
Meer informatie over beugels en de werkingsmechanismen vindt u op de website:
www.beugel.nl
www.allesoverhetgebit.nl

Samenwerking

Soms is het nodig om voorafgaand, tijdens of aansluitend aan de behandeling de hulp van andere specialisten in te roepen. Er wordt in dit verband nauw samengewerkt met je eigen tandarts en/of met tandartsen die gespecialiseerd zijn in tandheelkundige deelgebieden (zoals bijvoorbeeld esthetische tandheelkunde, parodontologie en implantologie), met kaakchirurgen en logopedisten. Voor een behandeling kan zodoende de hoogst mogelijke kwaliteit gewaarborgd worden.