Beugels voor jongeren

Alle informatie over verschillende beugels vind je hier.

Informatie over verschillende beugels

Vaste apparatuur

Bij vaste apparatuur (ook wel ‘slotjesbeugel’ of ‘plaatjesbeugel’ genoemd) kunnen tanden en kiezen individueel van stand worden veranderd en in de juiste positie worden gezet. Wij komen tot de fraaiste eindresultaten met een korte behandelduur doordat wij in onze praktijk gebruik maken van slimme, intelligente beugels die op zeer patiëntvriendelijke wijze tanden snel en op natuurlijke manier recht zetten. Door onze unieke techniek is trekken van gezonde kiezen nauwelijks nog nodig en hoef je minder vaak voor een controle te komen.

 

Activator

Voor het corrigeren van een overbeet kan een activator (ook wel ‘blokbeugel’ genaamd) worden gebruikt. De beugel stimuleert de groei van de onderkaak, waardoor boven- en ondergebit mooier boven elkaar komen te staan. Na correctie van de overbeet volgt doorgaans nog een behandeling met een vaste (slotjes) beugel. In onze praktijk maken wij gebruik van een bijzonder comfortabele beugel die wij met ons laboratorium speciaal hebben ontwikkeld. Een beugel met snellere resultaten en waar onze patiënten zeer tevreden over zijn.

 

Buitenboordbeugel

Officieel heet deze beugel ‘headgear’ en wordt vaak met een vaste beugel of activator (blokbeugel) gecombineerd. De buitenboordbeugel is doorgaans bedoeld om de achterste kiezen in de bovenkaak in de juiste positie te zetten ten opzichte van dezelfde kiezen in de onderkaak. Ook kan de groei van de bovenkaak er mee afgeremd worden. In onze praktijk gebruiken wij speciale technieken waardoor deze, vaak als lastig ervaren beugel, meestal niet nodig is.

 

Plaatapparaat

Het plaatapparaat is een kunsthars plaatje die tegen het gehemelte aansluit. Bij de kiezen zitten klemmetjes zodat de plaat goed blijft zitten. Met behulp van bevestigde metalen duwveertjes kunnen tanden en/of kiezen verplaatst worden.

 

 

Invisalign voor TIENERS

Laat je inspireren!
Klik hier voor een filmpje over Invisalign.
Klik hier voor meer informatie over Invisalign.