Invisalign


Invisalign

Benieuwd wat de invisalign doet met jouw glimlach?

Upload een selfie via onderstaande link en zie binnen 60 seconden het resultaat.De doorzichtige losse beugel.
Snel rechte tanden zonder vaste ( slotjes ) beugel.

Ervaar de innovatieve beugeloplossing zonder slotjes. Met Invisalign is het net alsof je tanden recht worden gezet zonder beugel.

De nagenoeg onzichtbare beugel is gemaakt van dun transparant kunststof waardoor deze nauwelijks te zien is door de mensen om je heen. Deze hoesjes schuif je over je tanden en kiezen en om de 7 tot 10 dagen doe je een nieuw setje bitjes in om de tanden in de juiste positie te krijgen. Zowel volwassenen en jongeren kunnen hiermee behandeld worden.

Met deze methode zijn sinds 1998 al meer dan 5 miljoen Invisalign behandelingen succesvol uitgevoerd!

Uitneembaar

Mocht jij een belangrijke afspraak hebben dan kan je altijd even de bitjes uitdoen, mocht je je niet op je gemak voelen.


Onzichtbaar, transparant

Het is nauwelijks te zien dat je een beugel behandeling ondergaat. Het zal net lijken alsof je rechte tanden krijgt zonder beugel.

Blijven eten

De hoesjes doe je uit als je iets eet, zodat er niets achter blijft hangen. Je hoeft je eet- en drinkpatroon dus niet aan te passen.

Pijnloos

Om de 7 tot 10 dagen doe je een nieuw setje hoesjes in. De druk op de tanden is dan veel minder dan bij een vaste ( slotjes ) beugel, waarvoor je maandelijks langs moet komen en waarbij de beugel weer voor een maand strak wordt aangedraaid. De Invisalign beugel wordt als pijnloos ervaren in vergelijking met een traditionele beugel.

Mondhygiëne

Goede mondhygiëne is juist heel goed mogelijk, omdat je de hoesjes uit kan doen waardoor je goed je tanden kunt poetsen en flossen.

Blijven eten wat je wil

De hoesjes doe je uit als je iets eet zodat er niets achter blijft hangen. Je hoeft je eet- en drinkpatroon dus niet aan te passen.

Geen witte vlekken op glazuur

De kans op witte vlekjes op tanden is groter met metalen slotjes, met Invisalign zul je hier geen last van hebben.

Snelle effectieve behandeling

In een overzichtelijke periode kun je weer stralend lachen. Je tanden corrigeren met deze snelle beugel was nog nooit zo comfortabel.

3D simulatie

Wij laten vooraf zien wat het resultaat is wat we kunnen bereiken door een simulatie. Deze kunnen we ook toesturen per e-mail.

Intake

Je komt voor een eerste gesprek langs en de behandelaar beoordeelt jouw casus. Er wordt uitleg gegeven wat je kan verwachten van deze behandelmethode, veel vragen kunnen al worden beantwoord. Ook een indicatie van de behandelprijs kan dan aangegeven worden.

Foto’s en gebitsscan

Er worden foto’s en een gebitsscan van je gebit gemaakt ( soms worden afdrukken genomen ) gemaakt waarop het behandelplan gemaakt zal worden. Het behandelplan zal worden verduidelijkt met een 3D-video. Hierin zie je hoe alle (scheve) tanden verplaatst worden naar een stralend recht gebit.

Plaatsen

Hierna worden de kunststof hoesjes op maat voor jou gemaakt en kom je langs voor het plaatsen van de beugel en het krijgen van instructies. De hoesjes moeten minstens 20 uur per etmaal worden gedragen. In principe doe de beugel alleen uit voor het eten en tanden poetsen. Om de 7 tot 10 dagen vervang je de hoesjes voor de volgende set. Zo worden jouw tanden stap voor stap in de ideale positie geplaatst.

Eindcontrole

Ben je klaar met je laatste setje bitjes dan kom je voor de eindcontrole langs.

Vergelijk Invisalign met een slotjes beugel:

Download hier de pdf.

Invisalign kosten: wat is de prijs van de onzichtbare beugel?

Omdat elke behandeling persoonsafhankelijk is kunnen wij hier alleen een indicatie van de prijs geven. De kosten die voor jouw situatie gelden zal de behandelaar bij de intake benoemen.

De prijs van een behandeling zal gemiddeld tussen de
€ 1.995,00 en € 2.945,00 zijn*.

*Dit zijn de kosten exclusief controles, deze vinden plaats om de maand à € 39,38.

De exacte prijs van de Invisalign behandeling hangt af van de lengte van de behandeling en de complexiteit van de behandeling.

Orthodontie vergoeding zorgverzekering

Controleer de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering of de behandeling geheel of gedeeltelijk wordt vergoed.