Waarom willen wij graag een stralend recht en goed functionerend gebit?

Mensen willen vaak een beugelbehandeling om hun uitstraling (esthetiek) te verbeteren. Ook willen ze de gezondheid en functie van de tanden zo optimaal mogelijk houden. Er zijn dus verschillende redenen om een beugelbehandeling te starten. Het zijn tegenwoordig vaak individuele overwegingen die bepalen of een beugel gewenst is. De tandarts kan daarnaast goed bepalen of het gebit goed past en dus de functie optimaal is. De orthodontist kan je vertellen wat de behandelmogelijkheden zijn.

Een goede uitstraling (esthetiek)
Een aantrekkelijke uitstraling met mooie rechte tanden kan een positief effect hebben op de zelfverzekerdheid van mensen. Tanden gaan tegenwoordig een leven lang mee, wel zo fijn als ze er dan ook nog goed uit blijven zien!

Hygiëne
Het is moeilijker de tanden schoon te houden als ze scheef en over elkaar heen staan. Onvoldoende schoon (kunnen) houden is de belangrijkste oorzaak voor het krijgen van gaatjes, tandvleesziektes en verlies van tanden.

Slijtage van tanden en kiezen
Als kiezen niet goed op elkaar passen treedt er extra slijtage van de knobbels op. Indien er bijvoorbeeld een diepe beet is zullen de ondersnijtanden versneld afslijten. Bij een niet goed passend gebit is er sneller sprake van knarsen en klemmen en ontstaan er sneller kaakgewrichtsklachten.

Beschadiging van tandvlees
Bij zeer diepe beten wordt er in het gehemelte gebeten en ontstaan er tandvleesbeschadigingen en vaak ook pijnklachten. Ook raakt het ophangsysteem van ons gebit beschadigd als er tandvleesontstekingen zijn. Deze ontstaan vaak op plekjes waar tanden en kiezen scheef staan.

Problemen met spraak
Sommige mensen hebben last van spraakproblemen door de verkeerde stand van de tanden en de kaken. Met een beugel kunnen dan de tanden in een goede positie gezet worden.

Als je hebt besloten naar de orthodontist te gaan om te horen wat voor mogelijkheden er zijn of om uitgelegd te krijgen of een behandeling nodig is, dan staat het team van orthodontist Rens van Zanden in de gezellige, laagdrempelige orthodontiepraktijk aan de Lange Boonestraat 10 in Maassluis voor zowel kinderen als volwassenen klaar. Orthodontist Rens van Zanden stelt samen met zijn professionele team alles in het werk om niet alleen prachtige resultaten te boeken met hoge kwaliteit en doeltreffende beugelbehandelingen, maar ook om te zorgen dat patiënten en ouders zich heel welkom voelen. Er is dan ook veel waardering van patiënten voor de persoonlijke, vriendelijke en laagdrempelige sfeer in onze praktijk en de mooie resultaten.