Vragen? Bel direct 010 – 474 62 19   

De behandeling

Waarom kan een beugel nodig of wenselijk zijn:

  • Je tanden staan niet netjes recht.
  • Door gebrek aan ruimte breken je tanden niet of niet goed door.
  • De tanden en kiezen van je boven- en onderkaak passen niet goed op elkaar.
  • De spraak- en kauwfunctie zijn verstoord door de stand van de tanden.
  • De vorm van de tanden klopt niet of er ontbreken één of meerdere tanden of kiezen (fout tijdens de aanleg van de tanden).

Eerste bezoek

Bij het eerste bezoek zal een oriënterend gesprek plaatsvinden, waarbij globaal door de orthodontist aangegeven zal worden wat de behandelmogelijkheden zijn. Voor het maken van een definitief behandelplan is documentatie nodig in de vorm van een digitale gebitsscan of gebitsmodellen en een aantal röntgenfoto’s.
Meestal is het mogelijk deze documentatie meteen bij dit bezoek te laten maken.

Behandelplan

Aan de hand van de gemaakte röntgenfoto’s en de digitale gebitsscan of gebitsmodellen zal het behandelplan worden uitgelegd en zullen wij tevens vertellen en laten zien welke beugel(s) voor jou het beste is (zijn) om het meest optimale resultaat te krijgen. Tevens zal de kostenbegroting met je worden besproken.

Behandeling

Afhankelijk van het type beugel waarvoor is gekozen vinden controles eens in de 4 tot 6 weken plaats.
De meeste jongeren komen na een paar afspraken zelfstandig naar de controleafspraken. Als er gezamenlijk overleg met je ouders of één van beiden nodig is, geven wij dit op tijd aan. Willen je ouders of begeleider(s) vaker meekomen? Zij zijn altijd van harte welkom!

Meer informatie over beugels vind je op de websites:
www.beugel.nl
www.allesoverhetgebit.nl

Samenwerking

Soms is het nodig om voorafgaand, tijdens of aansluitend aan de behandeling de hulp van andere specialisten in te roepen. Er wordt in dit verband nauw samengewerkt met je eigen tandarts en/of met tandartsen die gespecialiseerd zijn in tandheelkundige deelgebieden (zoals bijvoorbeeld esthetische tandheelkunde, parodontologie en implantologie), met kaakchirurgen en logopedisten. Voor een behandeling kan zodoende de hoogst mogelijke kwaliteit gewaarborgd worden.

Choose language »
Chat openen